baner4

На вниманието на избирателите, които желаят да бъдат вписан в избирателния списък по настоящ адрес в насрочените на 26 март 2017 г., избори за народни представители

Община Самуил уведомява, че съгласно чл. 36, ал. 1 от Изборния кодекс избирателите, чиито постоянен и настоящ адрес са в различни населени места и желаят да гласуват по настоящ адрес в насрочените на 26 март 2017 г., избори за народни представители, следва да заявяват желанието си в писмена форма чрез заявление по образец – Приложение № 12-НС от изборните книжа.

Заявление за вписване в избирателния списък по настоящ се подава до кмета на общината/кметството/кметския наместник, подписано саморъчно и изпратено по поща, факс или чрез електронно заявление по настоящия адрес на лицето.

Крайният срок за подаване на заявление е 11 март 2017 г., включително.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Избирателен списък на Секция № 009- с.Кривица,

 

Son Düzenlenme Pazar, 12 Mart 2017 13:36

11kiselikrastavichkiАктивният сезон за зимнина започна и днес правих кисели краставички.

 

Правя различни видове, тези които правих са стерилизирани. По принцип всеки, който прави кисели краставички, има рецепта за тях и твърди, че неговите са най-добрите. Е… аз нямам претенциите , че нашите са най-добрите, но определено са много хубави и хрупкави. Имам си тайна, която днес ще разкрия. Количеството, което ще дам в рецептата е за 5 буркана. Вие може да увеличите количеството и да си направите повече.

 

Son Düzenlenme Salı, 16 Ağustos 2016 12:05

Пълнени чушки1От тази рецепта ще научите как да приготвите вкусни пълнени чушки със сос.

Като всяко ястие и тези пълнени чушки си имат специфичност при готвене. Често задаваните въпроси са относно плънката и сосът, който е обичаен за варените чушки. Много важно е да направите добър баланс между каймата и оризът. Друго важно нещо за вкусните пълнени чушки е лукът. Той трябва да е повече, защото придава една деликатна сладост на пълнените пиперки.

Son Düzenlenme Pazartesi, 15 Ağustos 2016 15:04

Jivkov 31Komünist diktatör Jivkov 31 yıl önce bu tarihte: Türklerin adlarını değiştirme savaşında zafer kazandık

 

Komünist diktatör Todor Jivkov 28 Ocak 1985 tarihinde Bulgaristan Türklerinin adlarını silâl zoruyla değiştirme kampanyasının başarıyla sonuçlandığını duyurdu.

 

 

Son Düzenlenme Perşembe, 19 Mayıs 2016 16:19

hamur isleri trf2Göçmen Böreği – Dızmana Tarifi İçin Malzemeler

 

 

 

İçi İçin:

300 gr lor ya da çökelek(isteğe göre kıyma da kullanılabilir),
1 bağ maydanoz,
Tuz.
Hamuru İçin:

Son Düzenlenme Pazar, 20 Mart 2016 21:27

Начин на приготвяне

palachinka

  1. Яйцата се разбиват, докато се получи еднородна смес.
  2. Добавя се млякото. Палачинките могат да се направят и с вода вместо мляко, но тогава стават много леки и не чак толкова плътни и вкусни.
  3. Брашното се пресява и се смесва със содата (1 щипка). Добавя се на малки порции, за да не стане на бучки
Son Düzenlenme Pazar, 20 Mart 2016 21:26

Рецепта за летен таратор

tarator1На прага сме на големите горещини, а какво по-хубаво от един хубав домашно приготвен таратор. Точно сега започнаха да се появят на пазара и краставиците, така че приготвянето на таратора ще бъде лесно и приятно. И така, нека започнем с приготвянето на самия таратор.

 

Son Düzenlenme Pazar, 20 Mart 2016 21:24

Рецепта:

kebapcheta na skaraДвата вида кайма се смесват в купа и към тях се добавят газираната вода (150 мл.), кимионът (1/2 ч.л.), черният пипер (1/2 ч.л.), содата (1 щип.) и солта на вкус. Каймата се омесва много добре и се оставя за една нощ в хладилник.
На следващия ден каймата се оформя на кебапчета с мокри ръце, потопени във вода и оцет в равни количества. Кебапчетата се пекат на максимално сгорещена скара, като се обръщат, за да се изпекат от всички страни.
При печенето се търкалят само в една посока на три пъти.

 

Shopska Salatası (Bulgaristan)

shopskiBu salata malzeme olarak bize yabancı olmamakla birlikte, tarz olarak farklılık gösteriyor. Bulgaristan ziyareti sırasında, bu salatanın sunulmadığı bir yer yok diyebilirim. Masaya ilk olarak bu salata geliyor ve sonra ana yemek servis ediliyor. Aslında sağlık açısından ve diyet yapanlar için muhteşem bir seçenek. Hepinize lezzet dolu günler dileğiyle.

 

Son Düzenlenme Pazar, 20 Mart 2016 19:53

Рецепта:

bob chorba1Бобът (200 г) се вари без сол до полуомекване, след което се отцежда и измива.

Залива се пак със студена вода и се вари до пълна готовност заедно със ситно

Son Düzenlenme Çarşamba, 16 Mart 2016 23:18

Справочник 

Son Düzenlenme Salı, 02 Şubat 2016 23:08
Page 1 of 3